Morgondagens plast

Hur farligt är det egentligen med plast? Och hur skapar vi framtidens miljövänliga material? Kan plast tillverkad av trä vara framtiden?https://itunes.apple.com/se/podcast/hejframtid/id1435948598?mt=2

0 Kommentarer
Vad är smarta elnät?

https://itunes.apple.com/se/podcast/hejframtid/id1435948598?mt=2 Hur kommer energin egentligen ut i elnätet? Vilka förändringar står vi inför när energin kommer från sol och vind i stället för vatten-, kärnkraft och olja?

0 Kommentarer
Smarta textilier

Är morgondagens kläder tillverkade av smarta textilier som leder ström och kan bli varma? Eller kommer alla kläder tillverkas av papper? Detta är frågor som jag sökte svar på vid ett besök hos Borås Smart textile design lab.

2 Kommentarer
Kosmetikans utveckling

Alla vill vi väl vara vackra? Men hur utvecklas användandet av skönhetsprodukter? Vad vet vi egentligen om nyttan av dessa? Träffa Marie Loden, apotekare och forskare, och också egen företagare som tar med oss på en resa om kosmetika.

0 Kommentarer
Fusion – framtidens energikälla

Fusionsenergi har länge setts som en framtidslösning på energifrågan. Men, var är vi nu? När kan vi börja använda fusion? Är det för oss i Sverige? Jan Scheffel är professor på KTH som ger oss svaren om framtidens fusion.

0 Kommentarer
Stäng meny